Livsstil

Livåleva 1 år!

Idag är det precis ett år sedan vi lanserade Livåleva som livsstilsmagasin på nätet. Det har varit ett intressant och lärorikt år. Som så ofta när vi startar något kastar vi oss rakt in och lär oss under resans gång. Idag kan vi konstatera att det tar mycket tid att driva en tidning om man vill skriva seriösa och intressanta artiklar. När vi startade för ett år sedan hade vi bara en enda skribent utöver oss själva. Idag har vi tretton skribenter utöver oss själva och vi hoppas på att den skaran kommer att utökas ytterligare. En del av våra skribenter skriver varje vecka, några en gång i månaden och andra lite då och då. Deras ämnen är vitt skilda och de har bjudit oss på intressant läsning om såväl kompostering som exotiska resmål.

Vårt eget skrivande är fortsatt grunden för Livålevas innehåll och vi skriver några artiklar var varje vecka. Tänk på det här året har vi hunnit publicera 326 artiklar varav Regina har skrivit 102, Liza har skrivit 115 och resterande 109 artiklar har skrivits av våra eminenta skribenter. En del artiklar har krävt mycket efterforskning medan andra nästan har skrivit sig själva. Den artikel Regina minns tydligast av de hon har skrivit under året är artikeln Diskutera snyggt! Upprinnelsen till artikeln var en diskussion i en grupp på Facebook som fullkomligt spårade ur och där Regina blev angripen för sin ståndpunkt trots att hon höll en civiliserad och hövlig ton.

DSC_0833 (4)

Här har ni oss för ett år sedan då vi hade lanseringsfest för Livåleva. Liza till vänster och Regina till höger.

Genom Livåleva får vi möjligheten både att utvecklas som skribenter och att lära oss nytt. Många ämnen vi har velat skriva om har varit sådant vi varit intresserade av men kanske inte känt till så väl. Sådana artiklar har krävt ganska mycket efterforskningar men så har vi också lärt oss något nytt.

DSC_0067 (37)

Här har ni oss efter en av våra föreläsningar. Innan var vi nervösa men efteråt bara nöjda och stolta över våra insats!

Ett ämne som Liza länge har varit intresserad av är härskartekniker. Artikeln om härskartekniker fick ett så pass bra mottagande att vi beslutade att hålla en föreläsning på temat som kom att heta Lilla vän! Av bara farten tillkom också föreläsningen Våga ta plats! som handlade om att våga tala inför grupp. Nu på lördag är det dags för nästa föreläsning Dress in the Dark som skiljer sig lite mot de första två och handlar om stilcoachning och skoskola. Kläder och stil är återkommande teman i Livåleva och något vi behövt lära oss. Vi stylar allt själva till fotograferingarna till våra artiklar vilket har gjort att vi idag kan fixa en snygg aftonsminkning på fem minuter, styla en brud på tio minuter och ordna ett byte från en vintageoutfit till en helt annan outfit på bara några minuter. Värdefulla kunskaper när man skall ordna en modefotografering!

DSC_0965 (2)

I våras hade vi en fotografering om balkläder. Det tjusiga huset i bakgrunden är Torps herrgård.

DSC_0299 (4)

Fotograferingsdagarna har bjudit på många skratt och en möjlighet att få testa olika stilar!

Den där bredden är något som vi värnar om och vill att det ska vara precis så. Livåleva är ett livsstilsmagasin och livsstil är onekligen ett brett begrepp. Livåleva innehåller sådant som intresserar oss och våra skribenter och som det har visat sig är även detta något som intresserar våra läsare. Ett år har gått och det har varit ett fantastiskt roligt och lärorikt år. Under året som kommer väntar många nya utmaningar, intressanta artiklar skall skrivas, spännande människor intervjuas och du som läsare är varmt välkommen att följa med oss in i nästa år!

DSC_0021 (15)

Hållbarhet och ekonomi är viktiga frågor som ofta tas upp i Livåleva. Här är ett exempel på en aftonklädsel som kostat några hundra och där frisyr och smink är lätt att göra själv.

Text: Liza Kettil & Regina Johansson

Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s