DIY

DIY: Pynt till granen

Nu börjar julen närma sig och det är hög tid att dra igång julpysslet på allvar. I år har jag bestämt mig för att inte köpa något nytt julpynt och låter det vara ett sätt att spara på miljön och ekonomin. Däremot handlar på loppis och på hantverksmässor.
Det mesta pyntet till granen och hemmet tänker jag tillverka själv i år. Återbrukat så klart! Så idag bjuder jag på ett pyssel som passar bra till granen.

Du behöver:

Bakformar
Håltång
Lim
Hammare
Tråd
Spets
Knappar

image (1)

Först tar du bakformarna och hamrar försiktigt ut dem. Hamra även försiktigt runt runt runt för att få själva utplattningen att bli jämn. Är det bakformar av äldre sort så kan man hamra ganska hårt men är det nyare så ta det försiktigt eftersom metallen är mycket mjukare på de nya.

image

Sen är det dags att gräva fram spetsen och knapparna. Ta fram limmet och börja limma. Gör hål med en håltång och häng i ett snöre.

image (2)

Färdigt. Originella, billiga, miljövänliga pynt till granen.

image (3)

Har du själv tillverkat något nytt av gammalt julpynt eller vill du bli mer inspirerad. Besök Instagram och sök haschtagen #upcyklingjulen2013 eller tagga ditt egna kort. Tillsammans kan vi inspirera varandra till ett miljövänligare julpynts alternativ

För fler kreativa idéer besök Annies blogg Choices by Annnie

Text & Bild: Annie Axelsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s