DIY

Lucka Nr: 12 Behöver julkulorna en make-over?

Hitta julstämningen här! Varje dag fram till julafton bjuder vi på en liten julspecial med tips och inspiration. Räkna ner december med Livålevas julkalender!

Lucka12

Vissa vill ha samma pynt i granen varje år, andra vill ha ett nytt tema varje år. Men det blir dyrt att byta ut julgranspyntet ofta, och det är heller inte så miljövänligt att köpa nytt hela tiden. Då kan man istället styla om det gamla pyntet! Vår DIY-skribent Annie Axelsson tipsar om hur man kan göra om en julgranskula:

Du behöver:
Några kulor som du tröttat på, plast är att föredra
Några band eller spetsar
Några knappar
Nål och tråd
Vanligt lim
Decoupagelim
Papper

IMG_3510

Jag använder mig här av tre olika sorters bibelblad för en extra effekt. Gamla söndriga biblar kan man få tag på loppisar men även på Tradera. På Tradera kan du även köpa bibelblad styckvis, men testa även att göra med gamla tidningar och liknande. Först river du pappret i små små bitar, ju mindre de är desto lättare kommer det att bli att fästa dem på kulan. Sen tar du och börjar pussla ihop pappersbitarna på kulan och fäster dem med hjälp av limmet.

IMG_3514

När du täckt hela kulan så tar du fram en svamp (i detta fall har jag använt mig av en vanlig disksvamp) med hjälp av den så sprider du ut ett rejält lager med decoupagelim som du sedan låter torka.

IMG_3520

När kulan torkat sätter du på nya band här kan du använda små stumpar som du sparat eller varför inte de vackra satinbanden som ibland medföljer vissa kläder. Du vet de där banden som sitter i för att en tröja skall hänga snyggt i affären. Istället för en knut så använder jag mig av en knapp just för att det blir det där lilla extra.

IMG_9129

Sen är det bara att dekorera kulan med valfria band och hänga i julgranen. och simsalabim så har du gjort en alldeles unik kula och du har varit kreativ men framför allt du har gjort ett miljövänligare val.

Text och bild: Annie Axelsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s