Ekonomi & Arbetsliv

Lucka Nr: 17 Slipp påminnelseavgifter i januari

Hitta julstämningen här! Varje dag fram till julafton bjuder vi på en liten julspecial med tips och inspiration. Räkna ner december med Livålevas julkalender!

Lucka17

Många tycker att nätshopping är ett smidigt sätt att hitta rätt julklappar. I många fall är det också lägre priser – men se upp! Det kan lätt bli dyrare än man tänkt sig. Inte för att man blir lurad, men för att det är så lätt att glömma bort ovanliga fakturor.

 Du har fyllt din varukorg och det är dags att slutföra beställningen. Många nätshoppar ger dig då flera olika betalningsalternativ: faktura, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Vilket ska man välja? Vissa företag tar ut en fakturaavgift, så läs ordentligt om du väljer det som betalningsalternativ. Om man ändå har pengarna så kan man spara några tior på att betala direkt. Men långt ifrån alla företag tar ut denna avgift, och ibland är faktura ändå det smidigaste alternativet.

Har du handlat julklappar på faktura?

Det är lätt att missa en räkning som ligger på mailen, och en påminnelseavgift kan göra en julklapp bli onödigt dyr.

De flesta räkningar kommer i slutet av månaden, och många har som rutin att betala allting på samma gång. Men om du har näthandlat på faktura får du troligtvis räkningar på annat sätt än du är van. Vissa företag mailar bara en faktura istället för att skicka den med paketet, och det är väldigt skiftande hur lång tid man har på sig att betala. Det kan vara så mycket som en hel månad, men tio dagar är också vanligt.

Det är väldigt lätt att glömma bort fakturorna i inkorgen, och lätt att bli sen med räkningar som har en annorlunda förfallodag! Läs därför alla fakturor direkt och försäkra dig om sista betalningsdatum, och försök att samla dem. Skriv ut fakturorna från mailen om du har skrivare, eller skriv bara ner uppgifterna på ett papper och lägg tillsammans med dina vanliga räkningar. På så vis slipper du tråkiga påminnelseavgifter och en bitter eftersmak av julen.

Text och bild: Regina Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s