Kultur

Lucka Nr:18 Lite lugn och ro

Hitta julstämningen här! Varje dag fram till julafton bjuder vi på en liten julspecial med tips och inspiration. Räkna ner december med Livålevas julkalender!

Lucka18

Några dagar kvar till jul och istället för att julstressa föreslår vi lite lugn och ro genom att koppla av med en mysig julfilm. Det är ju ändå snart helg och frågan är om du verkligen måste hinna med allt det där som du ännu inte har gjort. För att få rätt julkänsla finns det många trevliga och mysiga filmer att välja mellan.

The Holiday

Filmen handlar om Amanda och Iris som får kontakt med varandra via internet och väljer att byta hus med varandra under julen. Amanda bor tjusigt i Los Angeles medan Iris bor i en pittoresk stuga på engelska landsbygden. Gemensamt har de dock att de båda har hjärtesorg. De båda möts av en vansinnig kulturkrock men när deras kärlekslösa och problemfria semester ska börja knackar kärleken på dörren, och diverse komplikationer tar olika sorters vändningar.

Premiär: 2006

Medverkande: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black mfl.

 
the holiday
 

Love Actually

Filmen utspelar sig i London i vintertid. Man får följa en rad olika människor och ser sambanden mellan deras olika livssituationer. Storbritanniens premiärminister förälskar sig i en av sina anställda, en författare förälskar sig i sin städhjälp trots att de inte talar samma språk, en chef smickras av en kvinnlig arbetskollegas uppmärksamhet och en tioårig pojke försöker hantera sorgen efter sin döda mor och sin förälskelse i en jämngammal flicka. På något sätt hör alla dessa människor ihop och påverkar varandra.

Premiär: 2003

Medverkande: Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth, Liam Neeson, Keira Knightley, Billy Bob Thornton,Rowan Atkinson mfl.

 
Love_Actually_movie
 

Medan du sov

Singeltjejen Lucy jobbar som spärrvakt och vantrivs med livet. Hon drömmer om den tjusige killen som tar pendeltåget varje morgon klockan åtta. En morgon blir han rånad och ramlar ned på spåret. Lucy räddar honom från att bli överkörd. Medvetslös körs han till sjukhuset där hans släktingar får för sig att Lucy är hans flickvän och Lucy blir så förtjust i familjen att hon inte klarar av att berätta sanningen.

Premiär: 1995

Medverkande:Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher, Peter Boyle, Jack Warden mfl.

 
Whilesleepingposter
 
 
Text: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s