Familj & Hälsa

Älskade och hatade nyårslöften

Nu är året alldeles nytt och så även våra löften för året som väntar. Dessa löften vi kallar nyårslöften och förändringschans. Många slår vad och det byggs upp utmaningar som aldrig förr. I LOVE IT! Nu för tiden ja, nu när jag tagit mig tid att lära känna mig själv och vågar fråga hur jag själv vill ha det.

För bara ett par år sedan hade jag svarat att jag älskade det, skillnaden hade varit att jag ljög dig rätt upp i ansiktet då. Jag avskydde det, jag avskydde denna press men insåg att det var en stor chans till förändring. Allt skulle gå så mycket lättare om jag bara vågade lova mig själv det som skulle till för att göra mig lycklig. Så jag lovade och kände mig några veckor senare misslyckad. I just det fallet för några år sedan handlade det om att gå ner i vikt, till varje pris. Allt skulle bli så bra om jag bara var smal, snygg och .. och… ja smal. Smalhet, där satt vägen till lugn och ro. Alla vet väl att trivselvikt heter just trivsel för att man trivs med det.

Så tänkte jag då och allt från LCHF, pulver och fettförbrännande piller var inhandlat då klockan slog 00.00 den 31 december. Det var då, det var vardagen då i den gamla tankegången. I det gamla liv som trots alla motgångar, uppförsbackar och motstånd, faktiskt tagit mig hit jag är idag. Nu kan jag se på ett nyår med lite andra ögon. Nej, med helt andra ögon faktiskt. Terminer är uppbyggda på detta sätt av en anledning. Ja, men tänk det svenska levnadssättet nu och häng med. Vi har från januari till juni och avslutar med midsommar. Mat, fest och semester. Sen har vi från augusti till december, avslutar också där med semester och fest. En liten sådan där  höjdpunkt som firar av ena halvan av året.

Hur skulle det vara om du faktiskt satte upp ett spännande mål eller ett löfte till dig själv som du vet är möjligt. Jag säger inte att de där vanliga löftena som att sluta röka, äta hälsosamt eller börja träna, inte fungerar. Det gör de, om du gör det snällt mot dig själv. Spara känslan du får när du VILL göra förändringen och sedan sätter du igång och motiverar dig till att klara målet. Tänk dig att du ska motivera din bästa vän till att klara av det, gör samma mot dig själv. Strunta i det faktum att det nya året redan är här. Att lova dig själv något behöver du inte ett nyår för att göra! Ta reda på vad som ska till för att just du ska klara av det du vill förändra och ta reda på hur du gör resan kantad av bra saker.

Heja dig!

camilla

Spara känslan du får när du VILL göra en förändringen och använd den som motivation att uppnå dina mål.

Camilla Johansson är personlig tränare och kostrådgivare samt driver gymmet Dreambody i Munkedal

Text: Camilla Johansson

Bild: Tillhör Camilla Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s