Mat & Bak

Havregryn över natten

Ett nytt år kan vara en god anledning till att pröva något helt nytt. Kanske känns det mindre skrämmande att pröva nya saker när året är nytt och oprövat. Havregrynsgröt är en gammal beprövad frukost för många men vad man kanske inte tänker på är att det är en rätt som går att variera i det oändliga. Dels kan den traditionella gröten smaksättas nästan hur som helst, det är egentligen bara den egna fantasin som sätter gränserna. Vill man inte äta varm gröt på morgonen men inte heller flingor då kan man testa att göra Overnight oatmeal eller på svenska Havregryn över natten. Det är enkelt och gott och förbereds kvällen innan. Man kan med fördel förbereda flera portioner på en gång.

DSC_0009 (2)

Havregryn över natten

1 portion

1.5 dl havregryn

1.5 dl kokosmjölk eller mandelmjölk

Sylt eller honung

Bär, nötter eller frukt

Blanda havregryn och kokosmjölk. Smaksätt med lite sylt eller honung och lägg upp i en lämplig skål. Låt stå i kylen över natten. Toppa havregrynsblandningen med bär, nötter eller frukt och servera. Sylten eller honungen kan givetvis uteslutas men då kan det vara bra att ersätta dem med bär eller något annat som ger lite mer smak.

DSC_0012

Havregryn över nattten smaksatt med mosade blåbär och toppad med hela blåbär

Text och Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s