Kultur

Behagliga boktips

Man kan läsa en bok av många orsaker. Kanske för att man är tvungen, för att man vill bli klokare eller för att man vill fördriva tid. Ibland drar man sig för att börja läsa en bok eftersom man inte orkar med något arbetsamt eller jobbigt. Det kan ju kräva mycket koncentration att läsa vissa böcker, och många böcker kan vara känslomässigt jobbigt att läsa. Vad du då behöver är något lättläst, trevligt och okomplicerat. Livåleva boktipsar om tre sköna böcker som visserligen inte är nya, men som just därför finns i pocket och är lätta att få tag på.

en-liten-hattaffar-pa-hornet_pocket

En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-Mc-Kenna
Typ av bok: Ett skolexempel i feelgood
Passar: Den som vill drömma sig bort en stund till Dublins gator och kreativa miljöer.
Handlar om:
Ellie Matthews ärver en affärsrörelse av sin mamma – en hattafär. Egentligen har hon redan ett arbete hon trivs med, men nu ställs hon inför ett val. Ska hon sälja fastigheten och fortsätta med sitt gamla liv eller ska hon börja på något nytt?

ensamma-hjartan-och-hemlosa-hundar_pocket

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

Typ av bok: En feelgood-kärleks-roman med mycket fokus på relationer och  att hitta sig själv.
Passar: Den som vill ha en behaglig bokupplevelse och kanske bli inspirerad till något nytt.
Handlar om:
Rachel Fielding som inom loppet av en vecka får sitt liv totalt förändrat. Olika omständigheter gör att hon  byter stad och karriär mot ett hus på landet med tillhörande hundhärbärge. Bara för några dagar är det tänkt…

anglamakerskan_pocket

Änglamakerskan av Camilla Läckberg

Typ av bok: Deckare
Passar: Den som vill ha en relativt lättsmält deckare utan att den just därför är tråkig. (Titeln till trots så handlar den inte i huvudsak om barnamord). Man behöver inte ha läst de andra böckerna om Fjällbackamorden för att ha behållning.
Handlar om:
Författaren Erica och hennes make, polisen Patrik Hedström är  huvudkaraktärer i boken, men historien berättas ur många olika personers perspektiv och från olika årtionden. Dessa parallella historier hör ihop med en mystisk händelse på påskafton 1974 – då nästan en hel familj spårlöst försvann mitt under påsklunchen.

Text: Regina Johansson
Bild: Bokus.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s