Krönika

Krönika: Hur lång tid tar snö?

Just här där jag bor har det nu blivit vinter. Snön (eller det vita guldet som snöröjarna säger) kom hit och lade sig i ett decimetertjockt lager för ett par dagar sedan . Vi slapp bli chockade och handfallna när snön kom eftersom väderleksrapporten varnade oss, och dessutom fick vi oss ett genrep i form av en snöig helg i början av december, så vi hade redan fått fram både skyffel och plog ur förråden. Men hur beredd man än är så går det inte att säga annat än att ett ymnigt snöfall ger rejält med grus i maskineriet.

De flesta av oss har väl invanda rutiner i hur vi tar oss till och från jobb eller skola. Ett litet snökaos över natten är inte vad en redan stressig morgon behöver! Först måste man klä på sig en himla massa, sopa sig ut genom dörren, ta sig ut på parkeringen och skotta fram bilen, tina upp en fastfrusen förardörr för att slutligen sakta, sakta kunna köra iväg på moddiga vägar .(Alternativt pulsa sig till tågstationen för att vänta på ett försenat tåg.)

Vinterväg

Snö – en vackert tidstjuv.

När man kommit inomhus blir det stora, smutsgrå vattenpölar överallt och man upptäcker att goretex-skorna man nyss köpt inte var helt vattentäta. När man skall hemåt igen är det omvänd procedur, och om man är hus- eller hemmansägare är det bara att börja skotta sin uppfart och sopa av trappen ifall det skulle smälta och sedan frysa på igen.

Allt detta tar ju säkert en timme extra en nysnöad dag. Det jag har funderat på är hur sjutton alla hinner med att skotta, ploga, sopa, pulsa, krypköra och vänta, vi som alla verkar lida av kronisk tidsbrist? Vart kommer den extra tiden ifrån? Det är ett mysterium.

Text: Regina Johansson
Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s