Hem & Trädgård

Trädgårdskampen

Det kommer ständigt nya TV-program av alla olika slag men det är sällan jag känner att koncepten tilltalar mig. SVT har precis startat igång en trädgårdstävling som heter ”Trädgårdskampen” och eftersom jag gillar trädgård bestämde jag mig för att se vad det kunde vara. Trädgårdskampen består av 10 deltagare som ska välja en odlingslott som de under 10 program ska inreda med förutbestämda detaljer så som grönsaksland och en trädgårdsgång.  Varje deltagare får en jordlott på 70 kvadratmeter och utsätts för olika utmaningar under fyra månaders tid. Det handlar om alltifrån plantering och design till anläggning och rena växtkunskaper. I varje program slås en deltagare ut tills endast en deltagare återstår, Trädgårdskampens segrare.

DSC_0128

Astillbe håller sig vacker hela säsongen

I första programmet skulle deltagarna designa sin trädgård och plantera en perennrabatt på minst 5 kvadratmeter. Alla momenten går på tid och de blir bedömda efter flera kriterier så som växtkombinationer och att det ska se fint ut ända till programslutet i september.

P1020277

Jag tycker att deltagarna har alldeles för lite tid på sig för de olika momenten. Det kändes inte som ett bra upplägg att den som juryn tyckte var sämst åkte ut redan första programmet för de pratade ofta om att trädgården skulle hålla sig fin hela sommaren. Detta fick inte den utslagna deltagaren chans att visa att hen behärskade. Programmet är dock sevärt och man får praktiska tips från juryn om både design och konkreta saker som trädbeskärning och redskap.

Text: Magdalena Jorkvist
Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s