Kultur

Homeland

Hemliga agenter är ett ständigt aktuellt tema att utgå från när man skall skapa TV-serier. Idag finns det dessutom flera serier med starka kvinnliga huvudrollskaraktärer.

Carrie Mathision i Homeland är inte något undantag. Hon är en stark kvinna som brinner för sitt arbete inom CIA med ett engagemang som ibland går över alla gränser. När marinkårssoldaten Nicholas Brody friges efter åtta års fångenskap i Afghanistan är hon övertygad om att han har omvänts och nu kämpar för al-Qaida. När hon inte får gehör för sina misstankar väljer hon att på egen hand övervaka Brody i hopp om att avslöja hans planer.

Brody återvänder som en krigshjälte och återförenas med sin familj. Under hans frånvaro har familjens liv gått vidare och de har sörjt honom som död. Nu står de plötsligt inför att fortsätta livet tillsammans vilket är allt annat än enkelt.

Homeland började sändas 2011 har hittills sänts i tre säsonger och den fjärde säsongen börjar sändas till hösten 2014. Det är en serie där det oväntade är att vänta och där mänsklighet och känslor hamnar i fokus. Till skillnad från mycket annat inom genren blir det i Homeland tydligt att de inte bara är agenter utan också människor vars handlingar följer dem genom livet.

homeland

Text: Liza Kettil

2 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s