Mode

Våren börjar i garderoben

Något händer under februari och mars. En dag känns det där mörka och stickade som hänger i garderoben inte helt rätt längre.  Man börjar snegla efter lite mer färg och längtar efter skirare material. Problemet är att det fortfarande är lite för kallt för linnen och capribyxor. Smygstarta våren genom att inventera din garderob, trendspana och gör smarta inköp.

Februari kräver varm klädsel, men om du tröttnat på det du gått i hela vintern kan du säkert kombinera några av dina vår- och sommarkläder med dina vinterkläder. Ett färgat linne som kikar fram under en svart stickad tröja, eller en kortärmad sommarklänning i kombination med leggings och kofta piggar upp. Du kan också prova att addera andra accessoarer än du brukar. En klargrön väska kan göra mycket!

Dina kläder går att kombinera på massor sav olika sätt! Alexandras ljusa kavaj och grå tröja funkar under en stor del av året, antingen inomhus eller som ytterplagg beroende på väder och vind.

Dina kläder går att kombinera på massor sav olika sätt! Kavaj och tröja funkar under en stor del av året, antingen inomhus eller som ytterplagg beroende på väder och vind.

Rätt kläder framme
Har du bra ordning på dina kläder? Om inte, så är det ett hett tips att skaffa dig det. Gör dig av med plagg du aldrig kommer att använda och ha bara säsongens kläder framme. Det funkar ju oftast inte att skifta hela sommar- och vintergarderoben på samma gång eftersom temperaturförändringen sker gradvis. Ta därför för vana att se över kläderna i garderoben då och då och byt kläder med ditt ”fel säsong”-förråd. Behöver du hjälp att komma igång? Läs gärna mer om hur du kan  organisera garderoben.

När du har koll på alla dina plagg så är det också lättare att se om det är något du behöver. På så vis kan du planera dina inköp och undvika att komma hem med ännu en blå t-shirt som du egentligen inte behöver. Om du har lite framförhållning behöver du heller inte få panik när värmen kommer och du inte har ett enda par shorts.

Budgetshoppa smart
Det är inte alltid det billigaste plagget verkligen blir billigt i längden. Många kläder är så dåligt tillverkade att de knappt är hela till första tvätten. Satsa på kläder av god kvalitet och som du är helt säker på att du gillar. Se till att ha mest av det du använder mycket, om du sällan använder byxor behöver du kanske bara ett enda par jeans. Idag handlar vi mycket på nätet och det ger oss ett fantastiskt utbud. Men om kläderna inte riktigt passar kan det vara krångligt och kostsamt att skicka tillbaka dem. Risken är att man behåller kläder som egentligen inte känns bra. Plagg som inte används är de dyraste av alla!

Årets trender
Trender är inget man behöver rätta sig efter, men ändå kan det vara intressant att veta vad som är typiskt för året. Har alla på stan var för sig upptäckt paljettbeströdda sportjackor eller plockades de upp på modeveckan i Paris? För den som inte orkar fördjupa sig i tjocka modemagasin finns det en perfekt hjälp: sökmotorer! Använd sökord som ”trend 2014 blogg” så kommer du att hitta en massa bra bloggar som upplyser dig om vad som är inne just nu. Sammanfattningsvis kan man säga att i år kommer du att få se mycket guld, denim och glamouriserade sportplagg.

trend2014

Vad blir din egen trend för 2014? Även om du tror att du sett samma ut i många år så skulle en snabb titt på gamla foton säkert avslöja att du har ändrat stil du också!

Text: Regina Johansson
Bild: Liza Kettil

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s