Hem & Trädgård

Undvik singelstrumpor

Vem har inte en liten samling med singelstrumpor? För sockar har verkligen en förmåga att komma ifrån varandra. Ibland ligger den ena kvar i tvättkorgen och ibland är den borta för alltid. Att en liten strumpa försvinner är kanske inte så konstigt, men desto mer förvånande är att ibland tappar man bort en hel tröja i tvätten. Hur gör man för att ha bättre koll på sina plagg på vägen mellan garderob, tvättkorg och tvättstuga?

Tvättvinda

Till att börja med kan vi resonera kring varför tvätt egentligen försvinner. Ibland är det helt enkelt någon som snor den. Det skulle kunna vara någon som promenerat förbi din trädgård och tyckt att din blommiga klänning var väldigt snygg, vanligare är kanske att det är en familjemedlem som knyckt dina kläder.  Ännu ett alternativ skulle kunna vara att någon av ”misstag” har råkat slänga din gamla lusekofta eller vad det nu var. Men det troligaste är nog  att plagget befinner sig någonstans i tvättkedjan.

Undvik att plagg äts upp av klädmonstret genom att:

  • Ta för vana att sätta ihop dina strumpor med varandra innan du lägger dem i smutskorgen. Sedan tar du isär dem igen när du lägger dem i tvättmaskinen.
  • Häng strumpor och vantar som hör ihop bredvid varandra på tvättlinan. Kan kännas tidsödande, men det tar ju lika lång tid att sortera torra strumpor.
  • När man tar av sig kläder som fortfarande är rena, men som man inte vill lägga tillbaka i garderoben slutar det lätt med att man slänger dem på golvet. Skaffa en stol, klädbetjänt eller sätt upp krokar som är till för att förvara mittemellankläder på.
  • Om ni är flera i hushållet, ha flera mindre tvättkorgar. Förslagsvis en till varje sovrum, eller ett till varje barn. Då finns det inga ursäkter till att slänga smutstvätt på golvet, och det är lättare att hitta varje persons tvätt om man måste akuttvätta.
  • Om ni har egen tvättstuga eller annat lämpligt utrymme, töm innehållet från de mindre tvättkorgarna där och sortera tvätten i speciella korgar eller kassar efter färg och tvättemperatur. Då blir det mycket lättare att hitta specifika plagg.
  • Vik tvätten direkt från tvättlinan eller torktumlaren (om det inte skall strykas). Då blir det mer överskådligt och det blir lättare att lägga in i garderoben.
  • Om ni är flera i hushållet, separera den rena tvätten så att varje persons tvätt ligger för sig.

Visst kan det kännas tidsödande och ormständigt att ha ett sånt här system när man hanterar sin tvätt. Men något som stjäl ännu mer tid och ork är att springa runt och leta i hela bostaden efter kläder! Skapa smarta tvättrutiner och slipp ensamma strumpor, helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s