DIY

DIY: Vår i en kopp

Tänk om man kunde köpa vår. Jisses vad jag hade spenderat pengar på det.

Men då våren saknas ute så får man nöja sig med våriga sysslor inomhus.

En sådan syssla är att plantera om och ta sticklingar från Pelargonerna. Man kan ta ganska många sticklingar från en pelargon och det enda som behövs göras är att trycka ner sticklingen i lite jord, så rotar den sig snabbt.

En enkelt och snabbt pysseltips är att plantera pelargonsticklingar i kaffekoppar. Lägg lite lecakulor i botten fyll på med jord, stick ner pelargonen och vattna. Färdigt! Det är också en utmärkt present.

Udda porslinskoppar går att hitta för en liten peng på loppis. När sticklingen vuxit till sig kan den sedan användas till något annat, till att dricka kaffe ur kanske!

Udda porslinskoppar går att hitta för en liten peng på loppis. När sticklingen vuxit till sig kan den sedan användas till något annat, till att dricka kaffe ur kanske!

image(1)

Om du vill kan du även välja att limma ihop två kaffekoppar, undersida mot undersida. Här använder jag mig av Casco glas-silicon, ett mycket användbart lim, som har en bra hållbarhet. Genom att du limmar ihop två kaffekoppar så kommer pelargonen upp lite i höjd och det skapar en liten annorlunda inrättning.

Titta gärna in på Annies blogg Choices by Annie för mer inspiration!

Text & Bild: Annie Axelsson

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s