Mat & Bak

Enkelt och gott till kaffet

Den som önskar något sött och gott till kaffet men inte önskar lägga allt för mycket tid på bakning bör testa detta recept. Enkelt att göra, försvinnande goda och dessutom möjligt att variera i oändlighet.

brownies

Brownies

100 g mörk choklad
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1 3/4 dl vetemjöl

Gör så här:

Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme. Ta av från plattan och rör ner socker, ägg, vanilj och sist mjölet. Häll smeten i en liten långpanna eller gratängform klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Skär i rutor i önskad storlek

För den som önskar ett glutenfritt alternativ går det alldeles utmärkt att byta ut mjölet mot mjölmix. För ett laktosfritt alternativ byt ut smöret mot mjölkfritt smör.

Smaksättning

Kakan smakar alldeles utmärkt som den är men går också att variera med olika smaksättningar. Testa att riva apelsinskal och blanda i smeten eller kanske riven ingefära och lime. Olika sorters nötter passar också bra som smaksättning för brownies. Den mörka chokladen passar dessutom bra tillsammans med smaksättning av wiskey eller mörk rom eller en skvätt kaffe.

Text & bild: Liza Kettil

Kategorier:Mat & Bak

Märkt som:, , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s