Livsstil

Reklam tack!

Flera gånger i veckan dimper reklambuntarna ned i brevlådan.  Sammanlagt blir det ungefär 45 kilo papper om året till varje hushåll. Om man inte sagt nej tack, vill säga!

Det finns människor som tycker om att läsa reklamen som kommer i brevlådan, som planerar sin shopping efter den och som sedan traskar iväg till återvinningen med sin gamla reklam. Men så finns det också människor som retar sig på alla små tidningar och papper som bildar stora tunga travar i hemmet. Ändå vill man inte riktigt sätta upp en ”nej tack”-skylt, för det finns ju faktiskt erbjudanden man vill ha också.

Reklam

Trött på högarna i köket? Gör slut med direktreklamen och välj istället själv vilken reklam du vill ha på din e-post.

Lösningen: Börja prenumerera på den reklam du brukar läsa. Den flesta reklambladen kommer från matbutiker eller detaljhandel som elektronikkedjor. Nästan alla matkedjor har veckans erbjudanden på sin hemsida, och många av dem erbjuder att skicka e-post med dessa varje vecka. Väldigt fiffigt eftersom du då kan läsa reklamen direkt i datorn eller smartphonen och jämföra mellan olika butiker. När det gäller sällanköpsvaror som TV-apparater och värmepumpar så kan du helt enkelt hålla utkik på butikernas hemsidor när du är på jakt efter en vara. Affärer och kedjor som marknadsför sig med reklamtidningar brukar också tillhandahålla dessa på sin hemsida.

Läs också:
Ordning och reda i skåpen
Att äta efter säsong
Syna bluffen!

Text & bild: Regina Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s