Mode

Trolla bort gliporna i koftan

Får din kofta så kallade abborrmunnar när du knäpper den? Det behöver inte betyda att den är för liten och kan med ett lätt knep åtgärdas.

Ibland kan man undra hur designers tänker när kläder skapas. Funderar de alls över funktionen? Ett exempel är att koftor ofta får alldeles för få knappar. Eftersom knapparna sitter glest, kommer det att bildas glipor trots att koftan inte är för liten. Ofta upptäcker man inte detta i affären utan det är först efter tvätt det syns, när tyget dragit ihop sig lite grann. Om du har tvättat enligt tvättråden och tyget krympt mycket vid första tvätten kan du reklamera tröjan där du köpte den. Annars kan du lätt avhjälpa abborrmunnarna med hjälp av små tryckknappar.

tryckknapp

Om koftan fortfarande glipar mellan knapparna fastän du drar in magen allt du orkar så är det förmodligen knapparnas placering som är problemet (du har inte gått upp i vikt). Några tryckknappar mellan de vanliga knapparna råder bot på problemet.

Sy fast dem med små stygn mellan de vanliga knapparna, det kommer då inte att synas. Tryckknappar finns i sybehörsaffärer och brukar kosta cirka 20 kronor för 10-15 stycken. De finns i olika storlekar, tänk på att riktigt små tryckknappar kan vara pilliga att knäppa och kan hålla sämre om trycket är högt. Om du är osäker på hur man syr i tryckknappar för att få det rakt och rätt, använd en sökmotor så kommer du att hitta bra beskrivningar.

Text & bild: Regina Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s