Mode

En klänning, flera stilar

Genom att tänka till vid varje klädköp kan ett plagg fungera till många tillfällen. Även om du kanske gillar en viss stil kan det kanske ibland vara roligt att pröva något annat. Med samma klänning som grund kan mycket olika intryck skapas.

DSC_0053 (9)

Nyligen köpte jag mig en denimklänning som har visat sig vara ett riktigt bra plagg. Den köptes främst eftersom den har den där retrostilen som jag tycker om men också för att den kändes lätt att matcha och kombinera på flera sätt.

1

Kombinerad med kappa och en enkel svart tröja fungerar klänningen väl till vardags. Här har jag valt ett par svarta mormorskängor till men även en vanlig sko skulle passa fint till. Gärna en med lite färg för att piffa upp lite.

2

Med röd kavaj blir klänningen en bisats eftersom kavajen drar den mesta uppmärksamheten. Kombinerad med jacka i brun manchester, bruna stövlar och en sjal känns klänningen modern och mer uppklädd samtidigt som den trots det fungerar till vardags.

3

Med farmors ullkofta från femtiotalet, vintageväska och lockar blir intrycket ett helt annat. Klänningen känns nu helt retrorätt tillsammans med de rätta accessoarerna.

4

Jag älskar att klä mig i vintage, men det har sina begränsningar. Det hänger ju på vad jag lyckas hitta på loppisar och vintagebutiker. För mig måste det inte vara äkta gammalt även om det så klart är roligast. På bilden ovan är allt i nytillverkning men fungerar ändå fint för den stil jag söker. Jag matchar gärna äkta gammalt med sådant som bara så att säga ser gammalt ut.

En klänning som kan kombineras på alla möjliga sätt är onekligen ett bra plagg att ha i garderoben!

Läs gärna:

Fixa retrostilen

Inget att ta på dig

Text: Liza Kettil

Bild: Anna Norrgran

Kategorier:Mode

Märkt som:, , , , ,

2 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s