Kultur

The Blacklist

Elizabeth Keene spelad av Megan Bone är ännu en i raden av starka kvinnor som också är agent. Hon är ny profilerare åt FBI när den ökände brottslingen Raymond Reddington spelad av James Spader en dag kliver in på FBI:s högkvarter och överlämnar sig själv. Hans krav för att samarbeta med organisationen är att han får arbeta tillsammans med Keene. Under sin tid som kriminell har Reddington skapat en lista över brottslingar som är extremt farliga och de flesta är helt okända för FBI. Han kallar den the Blacklist. Serien började sändas i USA i september och blev snabbt en framgång.

Den övergripande frågan genom serien är varför Reddington vill arbeta med Keene. Tidigt får tittaren små ledtrådar om olika möjligheter. Keene är adopterad och Reddington har förlorat sin familj. Kan Keene möjligen vara hans dotter? De arbetar skickligt med att det inte skall vara möjligt att ta något för givet och en handling som verkar given är sällan det.  Reddington är en brottsling och drar sig inte för att mörda när han anser att det är nödvändigt samtidigt är det tydligt att han har en kod för vad han anser vara rätt och fel.

Elizabeth Keene är gift med läraren Tom Keene och de planerar att adoptera. På grund av sin egen bakgrund är det viktigt för henne att adoptera trots att de skulle kunna få biologiska barn. Till en början tycks äktenskapet vara ytterst lyckligt och harmoniskt. Reddington menar dock att Tom inte är den han utger sig för att vara. Inte ens hemmet är således en fredad zon i the Blacklist. Förutom att hennes man möjligen är någon annan än den han tror är det även någon som övervakar deras hem. De många gåtorna bidrar till att hålla spänningen uppe. Seriens första säsong närmar sig sitt slut och har förnyats för ännu en säsong.

blacklist

 

Fler serier om agenter:

Homeland

The Americans

Continuum

Covert Affairs

Text: Liza Kettil

Kategorier:Kultur

Märkt som:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s