Mat & Bak

Tacos med enkel krydda

Tacos hör till vanlig helgmat i många svenska hem. I början av 90-talet gör tacosen sitt intåg i Sverige och har kommit att bli mycket populärt. Formen är enkel och tilltalar många eftersom det går att variera och att var och en plockar vad de själva vill ha att äta. Det är således praktiskt att bjuda på tacos till ett sällskap med varierad kosthållning. I Sverige är tacos förknippat med hårda och mjuka bröd, såser och kryddblandningar som köps färdigt. Den som vill imponera vid nästa tacomiddag blandar enkelt sin egen kryddblandning

DSC_0040

Det är enkelt att själv göra en tacokryddblandning!

Tacokrydda

  • 3 msk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk spiskummin
  • 1  msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 msk oregano

Blanda kryddorna väl och förvara i en burk med lock. Ungefär två matskedar kryddblandning är lagom till ett halvt kilo köttfärs eller vegofärs. Ett tips är att sätta en hemmagjord etikett på kryddblandningen och ge bort en burk i present istället för en blomma.

DSC_0044

Text och bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s