Familj & Hälsa

Vänskapens betydelse

Vänner är en viktig del av en människas liv. Faktiskt en så viktig del av våra liv att det är något som påverkar hälsan. Att ha svaga eller obefintliga sociala nätverk är direkt skadligt för hälsan. Genom våra vänner har vi möjlighet att dela på både livets glädjeämnen och det som är svårt.  Vännerna ger dig utrymme att reflektera och pröva dina tankar. Vänskapsrelationer är lika viktiga för vårt välbefinnande som regelbunden motion och en god kosthållning!

Hur många vänner som behövs för att leva ett gott liv är något som varierar från person till person. Det finns även olika typer av vänskaper som alla har sin roll i tillvaron. Somliga av dina vänner är kanske sådana som du träffar sporadiskt och gör någon form av aktivitet med, men de ingår inte i din vardag. Andra vänner kan vara de riktigt nära vännerna som ingår i vardagen och är de du kan vända dig till med dina förtroliga samtal. Viktigaste är dock inte hur många människor som finns i ditt sociala nätverk utan kvaliteten på dina relationer.

Även om du är en del av en familj är det viktigt att ha ett eget utrymme och ett eget umgänge där du får vara bara du en stund och inta alltid vara förälder, make/maka, dotter/son och så vidare. Som barn behöver det inte vara så svårt att träffa nya vänner men som vuxen kan det vara svårare. Att hitta likasinnade är dock inte något omöjligt. Ett bra sätt att träffa nya människor kan vara att anmäla sig till en kurs inom något som intresserar. Eller kanske utmana sig själv och pröva ett helt nytt ämne för att på så vis träffa helt andra människor.

IMG_1393

Goda vänner är en viktig del av livet

Text & Bild: Liza Kettil

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s