Kultur

En konstutställning, ett bergrum, en kväll

Vi skulle hemskt gärna tipsa om en fantastisk konstutställning i Uddevalla – om det inte vore så att den förmodligen redan stängt när du läser det här. Artshowen var öppen mellan 16.00 och 24.00 den 14 juni 2014.

Tyvärr är det väldigt svårt att försöka beskriva eller förmedla en sån totalupplevelse med bilder. Förutom att lokalen var inget mindre än ett helt bergrum, så hade konstnärerna jobbat med installationer, foto, ljud, ljus och till och med lite doft i form av en stor droppformad skapelse i ull (uppskattningsvis på 250 kg). Allt annat var också i naturmaterial  – trä, sten, blomblad från lupiner och is. Ju mer jag gick omkring ju fler saker såg jag och upptäckte att en och samma skulptur eller installation kan se väldigt olika ut från olika håll. Tidigare under dagen fanns en trumslagare inne i ett av rummen. När vi kom var det tyst, trodde vi. När vi gick för att titta närmare på de stora isblocken, kunde vi höra hur isen smälte. Det var nog det som gjorde allra störst intryck på mig, både för att jag inte visste att issmältning kunde låta så högt, men också för att jag oundvikligen drog paralleller till klimatförändringarna. Glaciärer står och smälter och vi bara står och ser det hända.

Charlotte och Karl Chilcott

En stor del av arbetet inför utställningen hade utförts på norra delen av Island.

 

Bakom utställningen  Ice Age  – One night artshow stod Charlotte och Karl Chilcott.

 

Text & bild: Regina Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s