Sociala medier

Krönika: Sociala medier

Det här med sociala medier är inte så enkelt alla gånger. Vilka vill jag använda och varför? När jag skaffade Facebook var jag till en början mycket tveksam. Var det verkligen så speciellt? Fem år senare är det svårt att tänka sig en vardag utan Facebook. Där har jag kontakt med vänner och familj som bor långt bort. Där får jag lästips genom artiklar och blogginlägg som mina vänner delar med sig av och i grupperna jag är med i pågår ständigt diskussioner som jag kan välja att engagera mig i. Med åren har mitt användande förändrats från att ha varit ganska privat till att bli nätverkande. Det blir skillnad att använda ett socialt medium om jag känner alla jag är vän med även privat så som det var i början mot nu då jag har vänner som jag är vagt bekant med men som jag gärna nätverkar med.

 

DSC_0019 (26)

På Instagram blir det just nu mycket trädgård och sommarutflykter.

För min del har Instagram kommit att bli det sociala medium utöver min blogg där jag kan vara lite mer personlig. På Instagram delar jag bilder från vardagen, från sådant som intresserar mig och sådant jag tycker om. Det blir som en förenklad blogg med bilderna i fokus och det tycker jag om. Däremot var jag skeptiskt även där innan jag väl hade lärt mig hur det funkade. Kanske är det så att det okända är lite läskigt och obekvämt innan det har blivit bekant. Idag kan de flesta sociala medier kopplas ihop med varandra vilket innebär att delar jag en sak i ett socialt medium då kan det synas även i andra. Genom att dela mina blogginlägg på Facebook ser mina vänner att jag har skrivit något nytt. Där når jag ju inte övriga bloggläsare men de hittar bloggen via andra kanaler. Lägger jag upp en bild på Instagram kan jag välja att även dela den på Facebook. På sätt och vis och vis är det det praktiskt att dela samma sak på flera ställen men det innebär också att innehållet riskerar att bli precis samma. Varför skall någon följa mig på Instagram om där finns precis samma innehåll som på min Facebook eller på min Twitter? För egen del försöker jag att hålla de olika medierna unika på sitt sätt just för att det skall vara någon mening.

DSC_0193 (5)

Facebook har för mig blivit en plats att nätverka och marknadsföra Livåleva och min egen blogg. 

Text: Liza Kettil

Bild 1: Liza Kettil

Bild 2: Douglas Caldow

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s