Familj & Hälsa

Träningsmotivation

Träningsmotivationen är som störst i början på hösten. På gymmen stormar det in nya medlemmar och klasserna är proppfulla av hälsohungriga människor. Störtskönt tycker jag som jobbar med hela karusellen för då får jag chans att vara med i människors livsstilsförändringar.

Nu ska semesterkilona tränas bort!

De där fem kilona ska väck!

NU ska jag ta tag i mitt liv!

Jobba, jobba, joooobaaa!

 

Här vill jag ta tillfället i akt och kontra med några motreaktioner. Motivation är bra, ruset av vilja är skönt och energin att ta tag i sin livsstil är super… MEN. Semesterkilona är inget dumt alls. De är ett betyg på att du faktiskt har ätit gott, tagit det lugnare och vilat som du ska. De är alltså ett betyg på att du gjort precis som du ska på din viloperiod som vi kallar semester. Nu är du redo att starta en höst med jobb och vardag, bra jobbat! Virtuell high five till dig!

camilla

Kilon ska väck och ta tag i ditt liv. Yes, jag är med dig, jag hejar på och står med pompoms som en cheerleader bredvid dig. Men du, du tar inte tag i ditt liv varje sommarslut och nyår va?

För det kallas jojobantning och är inte en sund livsstilsförändring. Det är något helt annat förstår du.  Om detta är fallet så tänk om! Att ta tag i sitt liv handlar om att göra en livsstilsförändring som gör att du aldrig mer behöver fundera på att starta om i september eller ta nya friska tag efter nyår.  Tänk dig! Aldrig behöva vara här igen. Att vara nöjd, frisk och glad. Lets do this!

En kickstart eller nystart handlar om allt annat än att träna hysteriskt i två veckor och följa dieter. Lugn, det är inte så jobbigt ens. Det du behöver komma överens om med dig själv är följande.

Vad är ditt syfte och mål?

Vad ska du träna?

Hur vill du må?

Vad behöver du göra för att nå dit eller känna så?

Planerna nerskrivna?

Kör!

Genom att sätta långsiktiga mål är chansen större att du inte gör en nystart i januari utan helt enkelt fortsätter med din nya livsstil, Lycka till!

Camilla Johansson är personlig tränare och kostrådgivare och driver även gymmet Dreambody i Munkedal. Läs gärna mer av Camilla på hennes blogg

Text: Camilla Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s