Familj & Hälsa

Ät rätt och må gott

 

För att inte bli stressad kroppsligen så är ett superbra tips att ha regelbundna måltider. Jo, det är så här att du kan enkelt ställa in matklockan i din kropp och slippa panikhunger och överätning på det sättet. Skalman är inte dum han och jag önskar att alla kunde lyda sin sov- och matklocka. Detta lilla knep skapar alltid en stark och pigg kropp. Genom att äta regelbundet slipper du riskera att bli panikhungrig och arg. Hangry, kallar jag det och tycker det väl beskriver när en gått alldeles för länge utan mat. Sådana där obehagliga dippar under dagen vill jag helst slippa och jag vet att omgivningen gillar mig bättre när jag inte är hangry.

 

Var nyfiken! Förnya och håll nyfikenheten i matlagningen aktiv. Tröttnar du så testa något nytt. Det finns tusentals recept på vad du kan göra med potatis, ägg, grönsaker och fisk. Det är bara brist på fantasi som gör att du står och kliar dig i huvudet när det är middagsdags och fantasin har vi ju här ovan lärt oss hur vi håller igång. Det finns en anledning till att vi är välsignade med alla våra smaklökar.

IMG_2991

Var nyfiken och utmana dina smaklökar

När det kommer till motion så måste vi gräva ner föreställningar som ”Träning är BARA för att se ut på ett visst sätt”. Motionens betydelse är att hålla sig frisk, stark och pigg. Resultat som vi ser i spegeln kommer automatiskt när du ger dig attan på att bli lite snabbare, lite piggare och lite starkare.

Som alla andra önskningar i världen så måste vi visa vägen och ha en plan för oss själva. Inte klättrar vi på karriärsstegen om vi ger oss själva de sämsta förutsättningarna eller försöker oss på genvägar. Men åh vad härligt boostande det är när vi vet att vi åstadkommit något på ett bra sätt! Ta med det i träningens tänk också. Gör det av omtanke.

DSC_0046 (11)

Visa omtanke om din kropp! Promenera, spring eller simma för att du och din kropp gillar det och för att må bra.

Använder någon benen mycket i en viss motionsform så anpassar sig kroppen efter det. Är det mycket smidighet i en motionsform så anpassar sig kroppen efter det. Är det en bra kondition som krävs i ditt utövande så anpassar sig kroppen efter det. Förstår du? En varierad träning knåpas i hop när du vet vad du vill.

Visa kroppen vad du vill ha av den, ge den de bästa förutsättningarna och ha kul på resan!

Text: Camilla Johanson

Bild: Liza Kettil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s